Kan ik een workshop of een cursus vergoed krijgen? 

Afhankelijk van de voorwaarden van je ziektekostenverzekeraar is een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de je aanvullende verzekering mogelijk. Je krijgt van ons een factuur die je zelf kunt indienen bij jouw zorgverzekeraar. Voor het volgen van een training of een workshop heb je geen verwijzing van je huisarts nodig.

Wat kost jullie cursus?

Een zwangerschapscursus BestBevallen op haptonomische basis kost € 245,- per ouderpaar. Dit is inclusief materiaal, gezonde hapjes en drinken. Kom je een eendaagse cursus volgen? Dan zorgen wij ook voor een heerlijke lunch. 

We werken in kleine groepen van maximaal 4 stellen zodat we voldoende persoonlijke aandacht kunnen geven.

Waar worden de cursussen gegeven? 

Meestal werken we op een mooie locatie in Den Haag en afhankelijk van de aanmeldingen kan dit (in overleg uiteraard) ook in Dordrecht. Beide locaties zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. Op de locatie in Dordrecht is parkeren gratis. In Den Haag is parkeren op zondag gratis.

De cursusruimten beschikken over prettige stoelen en als we oefeningen doen hebben we voldoende materialen beschikbaar zodat je de oefeningen comfortabel kunt doen. 

In welke termijn van mijn zwangerschap kan ik het best de cursus volgen? 

VVanaf dat je je kindje kunt voelen kun je meedoen met de bevalcursus BestBevallen. Het is prettig als je de cursus minimaal vier weken voor je uitgerekende datum volgt. 

Ik heb een medische indicatie en beval in het ziekenhuis.
Ik krijg een keizersnede.
Ik wil bevallen met pijnmedicatie.
Is deze cursus dan wel wat voor mij? 

We richten ons niet alleen op zwangeren en hun partner die zo natuurlijk mogelijk willen bevallen maar ook op de stellen die bewust kiezen voor pijnbestrijding, een inleiding of een geboorte met een keizersnede. We richten ons op de best mogelijke ervaring voor moeder, partner en kind. 

Mijn partner wil niet naar een zwangerschapscursus, zijn er alternatieven? 

De haptonomische zwangerschapscursus gaat juist uit van de verbinding tussen de aanstaande ouders en het kind. Het is voor partners heel vervelend om niets te kunnen bijdragen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Dat geeft een gevoel van onmacht. Als duidelijk is dat je juist veel kunt doen en wát je kunt doen om te helpen geeft je dat een gevoel van nuttig zijn. Van onmisbaar zijn zelfs! Vrouwen die de steun van hun partner kunnen voelen tijdens de bevalling zijn daar heel dankbaar voor. Dit is ook wat we in de feedback, na de bevalling, elke keer weer terugkrijgen.

Mocht je partner vragen hebben over de cursus of de individuele begeleiding dan kunnen jullie contact met ons opnemen. In een gesprek hierover kunnen we je vragen beantwoorden. Naast de groepscursus bieden we ook individuele  haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Dit kan in Den Haag bij Antje en in Dordrecht bij Chantal.