Workshops, Yoga,
verdieping & retraites

€ 45,-

Warm en tastbaar welkom

Verdiepingsworkshop BestBevallen

Baby massage 

Geboortewensen

Yoga Nidra zwanger & mama

Inspiratie workshops

Incidenteel verzorgen wij ook inspiratie workshops. Sommige workshops staan gepland en die staan dan in onze agenda. Mocht je interesse in een workshop die nog niet staat gepland, neem dan contact met ons op.

De workshops vinden plaats in Den Haag en Dordrecht.

Warm en tastbaar welkom

Een ochtendretraite speciaal voor zwangeren. Deze ochtend gaan we door middel van haptonomische zwangerschapsoefeningen, meditatie en journalling aan de slag. Het uitgangspunt is een natuurlijke geboorte en ouderschap. Wij bieden je veel methodes en werkvormen aan die we graag met je delen.

Na deze ochtend kun je thuis verder met de haptonomische oefeningen en het contact met je kindje kunt verdiepen.

De relatie met je ongeboren kindje is zeer waardevol. Wanneer je je hand op je zwangere buik legt is er contact waarvoor je je kindje kan uitnodigen. Deze manier van contact kun je relatie in de zwangerschap al versterken wat uiteraard ook geldt voor de relatie tussen je kindje en je partner.

Op woensdagochtend of in het weekend van 10 uur tot 12 uur. We werken met maximaal 6 zwangeren in een groep zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht.

Verdiepingsworkshop Best bevallen (met partners)

De cursus BestBevallen is een volledige cursus maar mogelijk heb je daarna nog behoefte aan verdieping. Voel je dan welkom op deze verdiepingsworkshop waarin de focus ligt op opnieuw oefenen van de eerder aangeboden stof en in verbinding zijn. We sluiten aan waar bij jullie de behoefte ligt.

Je kunt de workshop ook volgen als je de workshop BestBevallen niet hebt gevolgd. We gaan hierbij niet meer in op de fases van de bevalling maar nemen jullie verder mee in de wereld van de zwangerschapshaptonomie en zijn de oefeningen gericht op contact maken.

Op woensdagochtend of in het weekend van 10 uur tot 12 uur. We werken met maximaal 6 zwangeren in een groep zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht.

Geboortewensen (met partner mogelijk)

De kennismaking met jullie kleintje. Je leeft daar naartoe. Misschien ben je soms ongerust. Misschien vol verwachting en dromen. In ieder geval is het in de meest gevallen een dag waar je met een bepaalde verwachting naar toeleeft en naar uitkijkt. Vast staat dat er op deze dag iets bijzonders gaat gebeuren en dat je leven zal veranderen. De dag waarop je jouw kindje op de wereld brengt.

Hoe willen jij en jouw geboortepartner toeleven naar dit moment? Wat werkt voor jou en wat werkt voor je geboortepartner? Wil je alles loslaten en overgeven aan het moment? Neem je het zoals het komt? Wil je alles plannen en geregeld hebben? Het is prettig om dit voor jezelf duidelijk te hebben en te weten met welke intentie je bevalwensen wil schrijven.

We weten dat nieuwe ouders een positiever gevoel overhouden aan een bevalling die zij voorbereid hebben. Natuurlijk gaat het meestal niet allemaal zoals je gepland had. Maar als je je niet voorbereid hebt weet je zeker dat minder gevoel van regie ervaart en het je allemaal gaat overkomen.

Tijdens deze ochtend gaan we proberen met elkaar, maar wel heel specifiek voor jezelf, een aanzet te maken voor je bevalwensen.

Vanzelfsprekend stel je jouw geboorteplan op zoals dat voor jullie lijkt te werken. Belangrijk is om te weten welke mogelijkheden er zijn, pas dan kun je onderbouwd en geïnformeerd je keuzes maken.

Baby massage

De babytijd is onlosmakelijk verbonden met aanraking. We weten steeds meer over hoe belangrijk aanraking is voor de hechting van (ongeboren) baby’s en kinderen. Door de warmte van jouw aandachtvolle handen zal je kindje zich kunnen ontspannen en een gevoel van veiligheid ervaren. Een goede aanraking zorgt voor een veilige hechting, dit is een voorwaarde voor het optimaal ontwikkelen van de hersentjes en voor een gezonde ontwikkeling van jouw baby in het algemeen.

Deze workshop is vooral gericht op oefenen en laat je kennis maken met babymassage. We richten ons vooral op de massage van het buikje, massage van de beentjes en voetjes en geven je tips voor omhullende houdingen en haptonomisch dragen. Buiten een aantal basisregels kun je het eigenlijk nooit fout doen. Het gaat immers om de momenten van liefdevolle aandacht. Ga er thuis lekker mee aan de slag en geniet er samen van.

Op woensdagochtend of in het weekend van 10 uur tot 12 uur. We werken met maximaal 6 mama’s en baby’s in een groep zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht. Neem vooral je kleintje mee maar er zijn ook poppen waar je op kunt oefenen.

Yoga Nidra zwanger & mama

Voel je welkom bij de Yoga Nidra zwanger & mama voor een reis naar binnen waarin we met een meditatietechniek een diep verbindingen met de ziel te zoeken en tegelijk ons lichaam en geest laten rusten. Geen yoga-oefeningen, geen meditatie maar een bewuste ontspanning- en meditatietechniek gericht op slaap.

Binnen een veilige, warme en geborgen ruimte nemen we je mee door verschillende fases en laat je je door ons begeleiden. Wij zorgen voor comfortabele matjes, kussentjes en dekens.

Na een openingscirkel nemen we je mee in de verschillende fases van de yoga nidra. Afsluitend drinken we een kopje kruidenthee met een chocolaatje en is er ruimte om te delen te schrijven of gewoon even stil te zijn.

Beschikbaar vanaf medio november in Den Haag en Dordrecht. € 17,50 per keer.

(Als je ernstige trauma’s ervaart of hebt ervaren dan vragen we je deelname eerst met je zorgverlener te bespreken. Yoga nidra vervangt geen therapie of (slaap)medicatie. Ben je vastgelopen in verwerking dan raden we je EMDR aan. Kijk voor meer info op https://gelukkigvoelen.nl/emdr)

Willen jullie een plekje reserveren voor een inspiratie workshop stuur dan een e-mail naar info@bestbevallen.nl of bel 070 – 205 78 60.

Op aanvraag geven we de inspiratieworkshops ook privé.

Je kunt ons gerust bellen of mailen als je vragen hebt. In een vrijblijvend gesprek kun je voelen of onze visie en aanbod bij jou past. Voel je welkom om ons te benaderen.